Nieuwe features Odoo 17

16 november 2023 in
Andries den Uijl
| Nog geen reacties

Elk jaar brengt Odoo een nieuwe versie van haar software uit. Inmiddels zijn we bij versie 17 aanbeland van de krachtige en rijke bedrijfssoftware van Odoo.

In deze blog wil ik graag een aantal nieuw functionaliteiten benoemen:

Allereerst heeft Odoo 17 een geheel nieuwe Look gekregen. De user interface is niet alleen aanzienlijk verbeterd, maar heeft ook een geheel nieuw modern uiterlijk gekregen. Met als doel een visueel aantrekkelijke interface te bieden die intuïtieve interacties bevordert.

Odoo 17: (weer) sneller en beter dan ooit tevoren

Naast de vele functionele updates zijn er ook technische verbeteringen doorgevoerd in de software. Dankzij deze aanpassingen is de laadtijd van de nieuwe versie flink gereduceerd. Hierdoor is Odoo 17 niet alleen sneller dan vorige Odoo versie, maar ook veel sneller dan vergelijkbare ERP software.

Whatsapp

Verbeter de Customer Experience door middel van Whatsapp. Eén van de meest gebruikte communicatiemiddelen. In toenemende mate wordt Whatsapp ook professioneel gebruikt in de communicatie met zakenrelaties. In Odoo 17 kan Whatsapp worden ingezet om nog beter te communiceren met relaties. En om aanbiedingen, facturen, kassabonnen, etc. via whatsapp te sturen. 


ChatGPT

ChatGPT heeft zijn hoogtepunt bereikt in 2023, en het wordt steeds duidelijker dat dit niet slechts een tijdelijk moment is, maar eerder een revolutie. Om hierop aan te sluiten, hebben we ChatGPT geïntegreerd met Odoo. Hierdoor kunt u nu de kracht van ChatGPT benutten om alternatieve tekstopties te genereren binnen onze apps. En wanneer u zich volledig vast voelt, is een goede prompt alles wat nodig is om geheel nieuwe tekst te genereren!

De mogelijkheden zijn grenzeloos. Stelt u zich eens voor wat AI kan betekenen voor uw kennisartikelen, marketingcampagnes, of e-mailsjablonen... En wat betreft de Website-app, hebben we de lat nog hoger gelegd: het creëren van een nieuwe website of pagina is nu moeiteloos met automatisch gegenereerde inhoud die naadloos aansluit bij uw bedrijfsvisie. Daarnaast biedt de AI-copywriter-tool een scala aan alternatieve tekstsuggesties voor elke behoefte.


PDF offerte

IIn Odoo was het al erg eenvoudig om een offerte op te maken en te versturen. In Odoo 17 is dit verder verbeterd. De nieuwe offerte-builder stelt je in staat om een extra stap te zetten en gepersonaliseerde offertes te maken voor je klanten. Voeg afbeeldingen toe, gedetailleerde productbeschrijvingen, aangepaste berichten en algemene voorwaarden toe - de mogelijkheden zijn eindeloos!

Boekhouding

Odoo ondersteunt de nieuwe betalingsstandaard Peppol, een gestandaardiseerd e-facturatiesysteem. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit voor u om uw facturatie- en financiële processen te stroomlijnen. Daarnaast hebben we een functie voor bescherming tegen oplichting ontwikkeld. Deze genereert een waarschuwing wanneer een overboeking naar een bankrekening van een leverancier die niet als vertrouwd is gemarkeerd, wordt gemaakt.

Het beheer van uitgestelde boekingen staat nu los van activa, waardoor het mogelijk is uitgestelde inkomsten en uitgaven te creëren zonder vooraf uitgestelde modellen op te zetten.

Het is nu nog makkelijker om gescande documenten te importeren. De boekhoud rapportages zijn uitgebreid en verbeterd. 

Een overzicht van alle wijzigingen in Odoo 17 vindt u in de release notes. Kijk hier voor de release notes van Odoo 17: 

https://www.odoo.com/nl_NL/odoo-17-release-notes
in Odoo
Aanmelden om een reactie achter te laten