“Het begint allemaal met een goed idee en teamwork.” 

Garrett Camp, Canadees ondernemer.

Bij implementaties richten wij de gehele Odoo omgeving in. Wij zorgen voor de borging van alle bedrijfsprocessen en kijken hoe de software het beste integreert om zo het maximale uit de software te halen. Een succesvolle Odoo implementatie gaat een stuk verder dan alleen het inrichten van de software. Het is de bedoeling dat iedereen de meerwaarde van Odoo ervaart en benut. Daarom is het zaak om alle stakeholders bij de implementatie te betrekken. Communicatie is dan onmisbaar.

Maak een afspraak

Odoo business analyse
Odoo implementatie

Business Analyse


Elk project begint met een business analyse, aangezien dit van cruciaal belang is voor het succes ervan. Het uitvoeren van een grondige analyse is noodzakelijk om de zakelijke behoeften te identificeren en te definiëren, evenals het vaststellen van oplossingen voor de zakelijke problemen die zich voordoen.

Tijdens de business analyse worden verschillende technieken en methodologieën toegepast om een diepgaand inzicht te krijgen in de huidige situatie van de organisatie. Dit omvat het verzamelen en analyseren van relevante gegevens, het uitvoeren van interviews met belanghebbenden en het evalueren van bedrijfsprocessen.

Op basis van de bevindingen van de business analyse worden de zakelijke vereisten geformuleerd en de mogelijke oplossingen geïdentificeerd. Deze informatie vormt de basis voor het nemen van weloverwogen beslissingen en het opstellen van een effectieve projectstrategie.

Kortom, een grondige business analyse is essentieel om een solide basis te leggen voor het project, waarbij de zakelijke behoeften duidelijk worden gedefinieerd en passende oplossingen worden geïdentificeerd om de zakelijke problemen aan te pakken.

Ontdek meer

Implementatie 


In de implementatiefase zorgen wij voor een vakkundige configuratie van de Odoo-software, zoals besproken tijdens de kick-off na de business analyse. Wij streven naar een volledige integratie van alle bedrijfsprocessen. 

Een succesvolle implementatie gaat echter verder dan alleen het technisch inrichten van de software. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen de toegevoegde waarde van Odoo daadwerkelijk ervaart en benut. Daarom is het van groot belang om alle stakeholders actief te betrekken bij het Odoo-implementatieproces. Een effectieve communicatie vormt hierbij een essentiële schakel.

Bij SocialERP hanteren wij de Scrum- en Prince II-methodieken voor Odoo-implementaties. We werken efficiënt en transparant, waarbij we constant het overzicht en de controle behouden over de opdrachten, zodat alles volgens planning verloopt.

Als kers op de taart, en absoluut niet minder belangrijk: we werken resultaatgericht, gebaseerd op een concrete en gedetailleerde scope. Telkens streven we ernaar om de Odoo-implementatie tijdig en binnen het gestelde budget succesvol af te ronden. Ons doel is om keer op keer een geslaagde implementatie te realiseren die aan alle verwachtingen voldoet.

Meer informatie

turned on black and grey laptop computer
two person's arms

 

Bij SocialERP streven we naar een langdurige samenwerking met onze klanten. We willen u blijven ondersteunen en adviseren, zelfs nadat het project is afgerond. Ons doel is om uw Odoo-ervaring te optimaliseren en ervoor te zorgen dat de software voortdurend aansluit op de groei en veranderingen binnen uw organisatie.

Wij begrijpen dat uw bedrijf zich voortdurend ontwikkelt en dat uw behoeften kunnen veranderen. Daarom staan we klaar om u te helpen bij het aanpassen van de Odoo-software aan uw specifieke vereisten. Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, het aanpassen van bestaande processen of het integreren van externe systemen, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw bedrijfsbehoeften. 

Bovendien zorgen we ervoor dat uw Odoo-software up-to-date blijft. We houden u op de hoogte van de nieuwste updates en zorgen voor een naadloze overgang naar nieuwe versies. Daarnaast bieden we regelmatig onderhoud en monitoring om ervoor te zorgen dat uw Odoo-systeem soepel blijft functioneren en optimaal presteert.

Leer meer